Hygieniahaalari – helppo tapa parantaa potilaiden elämänlaatua

Hygieniahaalari – helppo tapa parantaa potilaiden elämänlaatua

11 August 2023
 Kategoriat: Industrial & Manufacturing, Blog


Hygieniahaalarit ovat hyödyllisiä apuvälineitä sairaanhoidossa, monessa erilaisessa hoitolaitoksessa ja myös kotihoidossa. Henkilö, jolla on muistisairaus, saattaa olla tiedostamatta omaa tilaansa tai aikaa ja paikkaa. Muistisairas saattaa sen vuoksi aiheuttaa hämmentäviä tilanteita, kuten esimerkiksi riisua vaatteensa väärässä paikassa. Tässä blogikirjoituksessa kerromme tarkemmin, mikä hygieniahaalari on ja miksi se on hyödyllinen apuväline esimerkiksi muistisairaiden hoidossa.

Kuinka hygieniahaalari toimii?

Hygieniahaalarit on valmistettu erittäin käytännöllisestä, mutta myös pehmeästä ja mukavasta materiaalista, kuten puuvillasta tai erilaisista sekoitemateriaaleista, ja niissä on vetoketju takana, joka estää potilasta riisumasta haalaria itse. Pitkä vetoketju, joka ulottuu niskasta lahkeeseen, mahdollistaa haalarin helpon pukemisen ja riisumisen. Haalarit pitävät potilaan puhtaana ja kuivana, sekä estävät häntä riisumasta vaatteensa tai vaippansa väärässä paikassa tai yöllä sängyssä. Haalarit ovat erittäin mukavat päällä ja näyttävät usein normaaleilta vaatteilta, mikä parantaa potilaan elämänlaatua.

Miksi hygieniahaalari on tärkeä apuväline terveydenhuoltoalan ammattilaisille?

Hygieniahaalarit ovat terveydenhuollon ammattilaisten käytössä potilaiden hygienian parantamiseksi. Haalarit ovat helppoja käyttää ja säästävät aikaa sairaalan siivoamisessa. Henkilökunnan ei tarvitse vaihtaa vuodevaatteita tai pestä useita vaatekertoja päivässä, mikä vähentää infektioriskiä ja parantaa potilaan elämän laatua. Lisäksi hygieniahaalarit voivat auttaa vähentämään henkilökunnan stressiä, kun heidän ei tarvitse siivota ylimääräisiä sotkuja, joita muistisairaat potilaat saattavat aiheuttaa silloin, kun he pääsevät vapaasti käsiksi vaippoihinsa.

Mistä löytää hygieniahaalareita?

Hygieniahaalareita löytyy monista sairaalavälineitä myyviltä verkkosivustoilta ja erikoisliikkeistä. Haalareita saa monissa eri väreissä, erikokoisina sekä eri materiaaleista valmistettuina. Potilaan koosta riippuen valitaan sopivan kokoinen haalari, joka istuu hyvin päälle ja tuntuu mukavalta. Kannattaa valita laadukas hygieniahaalari, sillä huonolaatuinen haalari voi aiheuttaa ihoärsytystä ja muita ongelmia, eikä kestä pesujen aiheuttamaa kulutusta.

Hygieniahaalari voi olla erittäin hyödyllinen muistisairaiden potilaiden hoidossa ja helpottaa terveydenhuollon ammattilaisen työtä. Se parantaa potilaan mukavuutta, auttaa vähentämään infektioiden leviämistä ja helpottaa henkilökunnan työtä sairaalan hygienian ja siisteyden ylläpitämisessä. Kun haalareita käytetään oikein, ne voivat parantaa potilaan päivittäistä mukavuutta ja suojata häntä useilta terveysongelmilta. Kannattaa muistaa valita korkealaatuinen hygieniahaalari, joka on valmistettu pehmeästä ja mukavasta materiaalista, joka on mukava päällä. 

Laadukkaat hygieniahaalarit meiltä: Suomen Laitostekstiilit Ky.